FB pixel

Super Q teszt, 2. rész: levesek, koktélok, jeges desszertek

Legújabb tesztünkben a Sage Super Q automata programjai között szereplő leves, jeges desszert (sorbet típusú desszertek) és a jégdaráló programokat próbáltuk ki. A gép ismét remekelt és teljesen levett minket a lábunkról!

Tesztünk első részében bemutattuk a Sage Super Q turmix és smoothie gépet, és teszteltük két automata programját, a smoothie és zöld smoothie programokat. A gép teljesen lenyűgözött minket, így nagy lelkesedéssel folytattuk a tesztelést.

A gép automata programjai között szerepel a leves, a jeges desszertek (sorbet típusú desszertek) és a jégdarálás. Mindet kipróbáltuk...A Sage Super Q ismét remekelt és levett minket a lábunkról!

Spárgakrém leves

Program: leves, vákuum fej

Hozzávalók:

  • Két csomag spárga
  • 350 ml főzőtejszín
  • 2 dl alaplé (vagy víz)
  • 1 evőkanál só
  • Bors ízlés szerint

 

Tapasztalatok:

A párolt, kihűtött spárgát, és az összes többi hozzávalót a gépbe tettük. A vákuum fej segítségével kiszívtuk a tartályból a levegőt, majd a soup program körülbelül 5,5 perc alatt készítette a tökéletes állagú és- hőmérsékletű levest. A program az utolsó pár másodpercben buborék mentesíti a levest.

Eredmény:

Fantasztikus gasztronómiai élmény! A leves a legkiválóbb éttermek élményeit hozza vissza! Extra krémes állag, intenzív spárga íz és szín. Soha ilyen homogén állományt nem sikerült elérnünk botmixerrel vagy más, kisebb teljesítményű turmixgéppel. Arról nem is beszélve, hogy ekkora mennyiségű leves az általunk korábban használt turmixgépekbe nem fért bele. 

Tálalás után elindítottuk a tisztító programot és az eredmény ismét meglepő volt. Szinte csak a habos mosogatószeres vizet kellett kiöblíteni, a kések és a tartály teljesen tiszta volt.

 

Brokkolikrém leves

Program: leves, vákuum fej nélkül

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 350 g tejszín
  • 1 dl víz
  • Só és bors
  • Bacon chips - opcionálisan

 

Tapasztalatok:

Mindent ugyanúgy csináltunk, mint a spárga esetében, de most nem használtuk a vákuum fejet. 

Eredmény:

Az ízek, az extra krémes állag és az intenzív illat itt is meglepő volt. A levesben több buborék maradt, mint amikor vákuum fejet használtunk, de lehet, hogy több folyadékot is használhattunk volna. Összességében elmondható, hogy a brokkolikrémleves fogalma új dimenzióba került a Sage Super Q-nak köszönhetően. Nem vált szét a tejszínes lé és nem látszanak a brokkoli szemcsék, az egész leves extra krémes és harmónikus. A tökéletes turmixolásnak köszönhetően sokkal zöldebb lett a leves és az ízek is sokkal intenzívebbek voltak, az állomány szinte selymes. 

Hideg eperkrém leves

Program: smoothie

Hozzávalók:

  • 500g eper
  • 1 evőkanál méz
  • Fél citrom kifacsart leve
  • Fél vanília rúd kikapart belseje
  • 150 g natúr joghurt
  • 3 dl mandulatej
  • Díszítésnek mandula, tejszínhab vagy menta levelek

 

Tapasztalatok:

A főzés nélküli eperkrémleves pár perc alatt elkészül a rövid smoothie programmal. Érdemes minden összetevőt hidegen beletenni a gépbe, hogy utána azonnal fogyasztható legyen a leves.

Eredmény:

Extra krémes frissítő, markánsan eperízű krémleves. Az intenzív szín itt is jellemző. A korábbiakhoz hasonló, magasan kiemelkedő gasztronómiai élmény!

 

Erdei gyümölcs sorbet

Program: jeges desszert

Hozzávalók:

  • 300 g vegyes fagyasztott gyümölcs (áfonya, szeder, ribizli)
  • 1 dl mandulatej

Tapasztalatok: 

A smoothie programmal ellentétben a kések más fordulatszámon pörögtek. Így nem turmixot, hanem tökélets sorbet-et készítettek. 

Eredmény:

Klasszikus gyümölcs sorbet, rá jellemző állománnyal. Jeges, homogén állomány, amit könnyű kanalazni, de mégsem folyik és mégsincsenek benne jégdarabok. Valójában a tökéletes sorbet-et sikerült kikanalaznunk a Sage Super Q-ból. A tálalás nem tökéletes, de ez nem a Sage hibája. Ami meglepett minket, hogy a sorbet 1,5 órával szobahőmérsékleten sem olvadt el.

 

Pina colada koktél (2 adag)

Program: jégdarálás, utána smoothie

Hozzávalók:

  • egy ananász
  • 4 cl rum
  • 1 dl kókuszlikőr
  • 4 dl kókusztej vagy tejszín
  • 12 db jégkocka, összedarálva

Tapasztalatok: 

A jégdarálás gyors és profi. A program kevesebb mint egy percig, pulzáló késforgatással darálja egész apróra a jeget. A felső nyíláson a többi, behűtött hozzávalót a turmix kancsóba tettük és elindítottuk a smoothie programot. A koktél összességében 2 perc alatt készült el.

Eredmény:

Röviden: koktélbár lesz a konyhánkból. Miután kipróbáltuk, meg kellett ismételni újra meg újra...Szakmailag: tökéletesen homogén, intenzív ízű és színű tejszínes állagú koktél.

 

Összefoglalva: a Super Q messze több mint egy hagyományos turmix- és smoothie gép. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. A gép a fentieken kívül alkalmas magvajak, mártogatósok, dip-ek, szószok elkészítésére, fűszer vagy gabona őrlésére.