FB pixel

Ankarsrum Assistent robotgép - kiegészítők tesztje

Az Ankarsrum Assitent egy ízig-vérig dagasztásra kihegyezett robotgép, ami komoly igénybevétel esetén is hosszú-hosszú évekig megbízható társunk lesz. Azonban ha már megvan az alapgépünk, akkor még tucatnyi egyéb feladatot is a megismert minőségben tudunk ellátni, a készülékkel kapott- illetve külön megvásárolható kiegészítők használatával.

Kiegészítők áttekintése

Az Ankarsrum számos kiegészítőt kínál a készülékeihez, melyeket egytől egyig a kiemelkedő anyagminőség és a praktikumra való törekvés jellemez. Elérhető többek között: Húsdaráló, Habverő és krémkeverő szett, Passzírozó, Turmix, Tészta készítő, Reszelő, Citrusprés valamint különböző kiegészítő tárcsák és betétek.

 

A gyártó célja jól tetten érhető: a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a gépünkből, a legkevesebb helyen: a kiegészítők egy részét a készülék oldalra fordításával tudjuk felhelyezni, ami egy nagyon látványos és főleg helytakarékos mutatvány!

Ez egy teljesen más megközelítés, mint a tradicionális konyhai robotgépek esetén, de nagyon meggyőző: nincs szükség megannyi csatlakozóra, illetve így kisebb helyet is foglal.

A két „kedvenc” kiegészítőnk: a Húsdaráló illetve a Passzírozó fej. Hogy miért? Mert ezek igazán jól bemutatják az Ankarsrum fentebb vázolt filozófiáját: nagy hatékonyság, kitűnő minőség, és az a pici trükk a készülék oldalra fordításával…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézzük a részleteket:

Húsdaráló a legerősebb robotgép kiegészítő, amit eddig láttunk: 1,5 kg hús darálásához mindössze 3 percre van szükség! A húsdaráló háza erős
alumínium ötvözetből készült, míg a kés illetve a csiga anyaga rozsdamentes acél. Ehhez a kiegészítőhöz a gyártó mellékel – a késen felül – négy rostélyt is (2,5 mm, 4,5 mm, 6 mm, 8 mm). A csomagban elérhető Húsdaráló kiegészítő, a fentiek mellett egy polikarbonát adagolótálcát, cseppfogót, tömőfát és 3 db töltőcsövet 10, 20, 25 mm-es méretben is tartalmaz.

A 4,5 mm-es tárcsa a klasszikus darált húshoz ideális, a 6 mm-es pedig leginkább a kolbászokhoz. A 2,5 mm-es tárcsa egy még finomabb szerkezetet biztosít, ha valaki inkább úgy szereti. Ezzel a három tárcsamérettel, számtalan darált hús alapú ételt tud könnyedén elkészíteni.

 

Húsdarálóhoz kell csatlakoztatni a Passzírozó kiegészítőt. Ez egy tökéletes eszköz például almaszósz-, puha krumplipüré, paradicsompüré illetve egyéb gyümölcspürék készítéshez. Használata pofonegyszerű, a kissé feldarabolt gyümölcs-, vagy zöldségféléket bedobáljuk a betöltőnyílásba, majd a mellékelt nyomórúddal belenyomkodjuk és tulajdonképpen ennyi a dolgunk mindösszesen. Az 1 mm-es lyukátmérőjű szita segítségével zöldségek és gyümülcsök könnyedén lepasszírozhatók, a passzírozás erejét szabadon állíthatjuk.

Az egyik nagy kedvencünk volt a mlna-eper-áfonya püré hármas (külön-külön): lefagyasztottuk a friss gymölcsből készült püréket jégkocka tálcában, és nyáron teába kitűnő ízesítő és hűsítő a kiolvadó finom friss málna, vagy áfonya. Nagyon egyszerű és frissítő ital!

 

Összefoglalva: a kiegészítők ugyanolyanok, mint az Ankarsrum alapgép maga – tökéletesek!

Minden kiegészítő pontosan – ha úgy tetszik ipari precizitással – illeszkedik a helyére. A legmagasabb minőségű, tartós anyagok és komoly fejlesztői munka jellemzi bármelyik tartozékot. Sok évig számíthatunk rájuk akár folyamatos és nagy igénybevétel esetén is. A készülék oldalra fordítása egy igazán nagy ötlet: felnőttek és gyerekek is élvezik ezt a kis mutatványt, amellett, hogy a célja nem a szórakoztatás, hanem a jobb helykihasználás.

Ami hab a tortán – bár ismerve az egész gép filozófiáját ez már meg sem lepett minket – hogy a tartozékok „oda-vissza” kompatibilisek, azaz egy mai tartozékot simán rátehetünk egy húsz éve megvásárolt készülékre…

 

Kapható kiegészítők:

 

 

 

  •   

 

 

 

Az Ankarsrum Assistent dagasztó- és konyhai robotgépről részletes tesztünket ide kattintva olvashatja el.