FB pixel
Vissza
Salzburgi pelyhesítő

Salzburgi pelyhesítő

79 999 Ft
  • Magasság: 270 mm
  • Pelyhesítő helyigénye: 10,5 cm x 11,5 cm
  • Súly: 2.1 kg
  • Pelyhesítésre alkalmas alapanyagok: zab, rozs, árpa, tönköly, kamut, köles, búza, lenmag, szezámmag, tökmag, mák, bors, koriander, stb.
  • Préselőkerekek anyaga: magas minőségű rozsdamentes acél
  • Felszerelés: 15-50 mm vastagságú asztal vagy munkapultra szerelhető fel a tartozék rögzítő elem segítségével
  • Garancia: 2 év
Külső felületkezelés
természetes méhviasz
Pelyhesítő anyaga
tömör bükkfa
Őrlési teljesítmény
kb. 90 gr/perc

 

FRISS MÜZLI ÉS GABONAPEHELY - A TELJESSÉG IGÉNYÉVEL

Ahogy a régi közmondás is tartja: „Reggelizz úgy, mint a királyok!”, és ezt még a modern táplálkozási szakértők is alátámasztják. Az otthon készített, friss pelyhek teljes értékűek és tartalmazzák veszteségek nélkül a szervezet számára szükséges tápanyagokat, ugyanis megőrzik a gabonában és magokban található vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

 

Egészséges reggeli, minden nap 

 

A boltokban kapható, ipari feldolgozással készült pelyhek és müzlik magas hőkezelésen esnek át, hogy hosszabb szavatossági idővel rendelkezzenek, ennek köszönhetően azonban a vitaminok és fontos enzimek egy része elveszítik. Ezért fontos, hogy a müzlit és pelyheket maga készítse!

 

A „BIO” önmagában még nem megoldás!

A „BIO” élelmiszerek fontos alapját jelentik az egészséges táplálkozásnak, azonban még a legjobb minőségű ökológiai termesztésből származó gabona is elveszítheti beltartalmi értékének jelentős részét a feldolgozás során.

 

Az új Flaker Master pelyhesítő

  • tökéletes ízű és formájú pelyhet készít
  • nem roncsolja a gabonát, ezért megőrzi annak minden értékes részét
  • előáztatás nélkül készíti el a pelyheket
  • szinte bármilyen gabonát képes pelyhesíteni, állítható préselő szerkezetének köszönhetően
  • természetes anyagokból készül: magas minőségű bükkfa, természetes méhviasszal kezelve
  • nem tartalmaz műanyag vagy üveg alkatrészeket, ezáltal nem tölti fel elektromossággal az ön müzlijét
  • rendkívül könnyen tisztítható

Az állítható préselő szerkezetnek köszönhetően a Salzburgi Pelyhesítő bármilyen nagyságú és keménységű gabonát tökéletesen megőröl.

 

A Flaker Master pelyhesítő szakértője a következő alapanyagok pelyhesítésnek és a préselésnek

  • bármilyen kemény gabona, pl. zab, rozs, tönköly, búza, kamut 
  • bármilyen kisszemű gabonafajta, pl. quinoa, amaránt, köles
  • lenmag
  • mák
  • fűszerek, mint pl. bors, koriander, köménymag

Használat közben a pelyhesített gabona közvetlenül a fa tároló rekeszbe hullik, tehát nem találkozik műanyag és könnyen sérülő üveg alkatrészekkel.

Tisztításhoz a tölcsér könnyen eltávolítható, de azt a biztonsági beállításoknak köszönhetően használat közben nem lehet eltávolítani.

Fontos információ! A nyers préselt gabonákat (zabpehely, rozspehely, tönkölypehely, stb) fogyasztás előtt áztatni vagy főzni kell. A nyers gabonaszemek vagy pelyhek meghatározott idejű áztatása azért fontos, mert a benne lévő vas, kalcium és magnézium belekben történő felszívódását akadályozó fitinisav tartalom csak megfelelő áztatás hatására tud lebomlani, illetve áztatás hatására azok az enzimek, melyek a hasnyálmirigyet terhelik, lebomlanak.

Javasolt főzési idők (kásának megfőzve)/ duzzasztás (pl. joghurtban, tejben):

- tönkölybúza: 30 perc / 30 perc

- zab: 20-30 perc / 10 perc

- köles: 5-10 perc / 20 perc

- hajdina: 15-20 perc / 10-20 perc

- amaránt: 1,5 óra / 5 perc

- rozs: 15-20 perc/ 30 perc

- búza: 15-20 perc/ 30 perc

 

 

Próbálja ki ezeket is!Ajánlott termékeink