Salzburgi pelyhesítő
- Magasság: 270 mm
- Pelyhesítő helyigénye: 10,5 cm x 11,5 cm
- Súly: 2.1 kg
- Pelyhesítésre alkalmas alapanyagok: zab, rozs, árpa, tönköly, kamut, köles, búza, lenmag, szezámmag, tökmag, mák, bors, koriander, stb.
- Préselőkerekek anyaga: magas minőségű rozsdamentes acél
- Felszerelés: 15-50 mm vastagságú asztal vagy munkapultra szerelhető fel a tartozék rögzítő elem segítségével
- Garancia: 2 év
FRISS MÜZLI ÉS GABONAPEHELY - A TELJESSÉG IGÉNYÉVEL
Ahogy a régi közmondás is tartja: „Reggelizz úgy, mint a királyok!”, és ezt még a modern táplálkozási szakértők is alátámasztják. Az otthon készített, friss pelyhek teljes értékűek és tartalmazzák veszteségek nélkül a szervezet számára szükséges tápanyagokat, ugyanis megőrzik a gabonában és magokban található vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.
Egészséges reggeli, minden nap
A boltokban kapható, ipari feldolgozással készült pelyhek és müzlik magas hőkezelésen esnek át, hogy hosszabb szavatossági idővel rendelkezzenek, ennek köszönhetően azonban a vitaminok és fontos enzimek egy része elveszítik. Ezért fontos, hogy a müzlit és pelyheket maga készítse!
A „BIO” önmagában még nem megoldás!
A „BIO” élelmiszerek fontos alapját jelentik az egészséges táplálkozásnak, azonban még a legjobb minőségű ökológiai termesztésből származó gabona is elveszítheti beltartalmi értékének jelentős részét a feldolgozás során.
Az új Flaker Master pelyhesítő
- tökéletes ízű és formájú pelyhet készít
- nem roncsolja a gabonát, ezért megőrzi annak minden értékes részét
- előáztatás nélkül készíti el a pelyheket
- szinte bármilyen gabonát képes pelyhesíteni, állítható préselő szerkezetének köszönhetően
- természetes anyagokból készül: magas minőségű bükkfa, természetes méhviasszal kezelve
- nem tartalmaz műanyag vagy üveg alkatrészeket, ezáltal nem tölti fel elektromossággal az ön müzlijét
- rendkívül könnyen tisztítható
Az állítható préselő szerkezetnek köszönhetően a Salzburgi Pelyhesítő bármilyen nagyságú és keménységű gabonát tökéletesen megőröl.
A Flaker Master pelyhesítő szakértője a következő alapanyagok pelyhesítésnek és a préselésnek
- bármilyen kemény gabona, pl. zab, rozs, tönköly, búza, kamut
- bármilyen kisszemű gabonafajta, pl. quinoa, amaránt, köles
- lenmag
- mák
- fűszerek, mint pl. bors, koriander, köménymag
Használat közben a pelyhesített gabona közvetlenül a fa tároló rekeszbe hullik, tehát nem találkozik műanyag és könnyen sérülő üveg alkatrészekkel.
Tisztításhoz a tölcsér könnyen eltávolítható, de azt a biztonsági beállításoknak köszönhetően használat közben nem lehet eltávolítani.
Fontos információ! A nyers préselt gabonákat (zabpehely, rozspehely, tönkölypehely, stb) fogyasztás előtt áztatni vagy főzni kell. A nyers gabonaszemek vagy pelyhek meghatározott idejű áztatása azért fontos, mert a benne lévő vas, kalcium és magnézium belekben történő felszívódását akadályozó fitinisav tartalom csak megfelelő áztatás hatására tud lebomlani, illetve áztatás hatására azok az enzimek, melyek a hasnyálmirigyet terhelik, lebomlanak.
Javasolt főzési idők (kásának megfőzve)/ duzzasztás (pl. joghurtban, tejben):
- tönkölybúza: 30 perc / 30 perc
- zab: 20-30 perc / 10 perc
- köles: 5-10 perc / 20 perc
- hajdina: 15-20 perc / 10-20 perc
- amaránt: 1,5 óra / 5 perc
- rozs: 15-20 perc/ 30 perc
- búza: 15-20 perc/ 30 perc
Próbálja ki ezeket is!Ajánlott termékeink
