Salzburgi pelyhesítő

Friss müzli és gabonapelyhek

A Salzburgi Pelyhesítő mindamellett, hogy kizárólag természetes anyagokból készül, szabadalmazatott préselő szerkezetének köszönhetően a legkíméletesebben és leggyorsabban préseli a gabonát, hogy Ön a legfinomabb müzlit fogyaszthassa minden reggel.

  • Termék megnevezéseSalzburgi Flaker Master
  • Pelyhesítésre alkalmas alapanyagokzab, rozs, árpa, tönköly, kamut, köles, búza, lenmag, szezámmag, tökmag, mák, bors, koriander, stb.
  • Őrlési teljesítménykb. 90 gr/perc
  • Préselőkerekek anyagamagas minőségű rozsdamentes acél
  • Pelyhesítő anyagatömör bükkfa
  • Külső felületkezeléstermészetes méhviasz
  • Pelyhesítő helyigénye10,5 cm x 11,5 cm
  • Felszerelés15-50 mm vastagságú asztal vagy munkapultra szerelhető fel a tartozék rögzítő elem segítségével
  • Magasság270 mm
  • Súly2.1 kg
  • Garancia5 év
  • Salzburgi pelyhesítő-Salzburgi_Pelyhes_t_natur_projekt_2__1487428617.jpg
  • Salzburgi pelyhesítő-Salzburgi_Pelyhes_t_natur_projekt_1487428622.jpg
  • Salzburgi pelyhesítő-Salzburgi_Pelyhes_t_natur_projekt_3__1487428619.jpg
  • Salzburgi pelyhesítő-Salzburgi_Pelyhes_t_natur_projekt_m_zli_1487428621.jpg
  • Salzburgi pelyhesítő-Zabpehely_Salzburgi_Pelyhesito_Natur_Projekt_1487428624.jpg
  • Salzburgi pelyhesítő-Zabpelyhes_kenyer_salzburgi_pelyhesito_natur_projekt_1487428628.jpg
Salzburgi pelyhesítő - Pelyhesítő és friss müzlikészítő

Friss müzli és gabonapehely – a teljesség igényével

Ahogy a régi közmondás is tartja: „Reggelizz úgy, mint a királyok!”, és ezt még a modern táplálkozási szakértők is alátámasztják.  Csak az otthon készített, friss pelyhek teljes értékűek és tartalmazzák veszteségek nélkül a szervezet számára szükséges tápanyagokat, ugyanis megőrzik a gabonában és magokban található vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

Egészséges reggeli, minden nap

A boltokban kapható, ipari feldolgozással készült pelyhek és müzlik magas hőkezelésen esnek át, hogy hosszabb szavatossági idővel rendelkezzenek, ennek köszönhetően azonban a vitaminok és fontos enzimek egy része elveszítik. Ezért fontos, hogy a müzlit és pelyheket maga készítse!

A „BIO” önmagában még nem megoldás!

A „BIO” élelmiszerek fontos alapját jelentik az egészséges táplálkozásnak, azonban még a legjobb minőségű ökológiai termesztésből származó gabona is elveszítheti beltartalmi értékének jelentős részét a feldolgozás során.

Az új Flaker Master pelyhesítő

  • tökéletes ízű és formájú pelyhet készít
  • nem roncsolja a gabonát, ezért megőrzi annak minden értékes részét
  • előáztatás nélkül készíti el a pelyheket
  • szinte bármilyen gabonát képes pelyhesíteni, állítható préselő szerkezetének köszönhetően
  • természetes anyagokból készül: magas minőségű bükkfa, természetes méhviasszal kezelve
  • nem tartalmaz műanyag vagy üveg alkatrészeket, ezáltal nem tölti fel elektromossággal az ön müzlijét
  • rendkívül könnyen tisztítható

Az állítható préselő szerkezetnek köszönhetően a Salzburgi Pelyhesítő bármilyen nagyságú és keménységű gabonát tökéletesen megőröl.

A Flaker Master pelyhesítő szakértője a következő alapanyagok pelyhesítésnek és a préselésnek

  • bármilyen kemény gabona, pl. zab, rozs, tönköly, búza, kamut
  • bármilyen kisszemű gabonafajta, pl. quinoa, amaránt, köles
  • lenmag
  • mák
  • fűszerek, mint pl. bors, koriander, köménymag

Használat közben a pelyhesített gabona közvetlenül a fa tároló rekeszbe hullik, tehát nem találkozik műanyag és könnyen sérülő üveg alkatrészekkel.

Tisztításhoz a tölcsér könnyen eltávolítható, de azt a biztonsági beállításoknak köszönhetően használat közben nem lehet eltávolítani.

Fontos információ! A nyers préselt gabonákat (zabpehely, rozspehely, tönkölypehely, stb) fogyasztás előtt áztatni vagy főzni kell. A nyers gabonaszemek vagy pelyhek meghatározott idejű áztatása azért fontos, mert a benne lévő vas, kalcium és magnézium belekben történő felszívódását akadályozó fitinisav tartalom csak megfelelő áztatás hatására tud lebomlani, illetve áztatás hatására azok az enzimek, melyek a hasnyálmirigyet terhelik, lebomlanak.

Javasolt főzési idők (kásának megfőzve)/ duzzasztás (pl. joghurtban, tejben):

- tönkölybúza: 30 perc / 30 perc

- zab: 20-30 perc / 10 perc

- köles: 5-10 perc / 20 perc

- hajdina: 15-20 perc / 10-20 perc

- amaránt: 1,5 óra / 5 perc

- rozs: 15-20 perc/ 30 perc

- búza: 15-20 perc/ 30 perc

Nézze meg ezeket is!Ajánlott termékeink

A Vegan Star növényi tejkészítő gép segítségével könnyen és gyorsan - akár 7 perc alatt - készíthető otthon bármilyen gabonából vagy magból készült tej. A készülék ezen kívül alkalmas krémlevesek, bébiételek és kásák készítésére.
ÚJ Vegan Star Active
ÁTMENETILEG
NEM RENDELHETŐ!
A zab az egyik legszélesebb tápanyag tartalommal bíró gabona. Érdemes zabpehelyként vagy zablisztként használni, ugyanis gazdag B- és E vitaminban, valamint tartalmaz vasat, káliumot, foszfort, kalciumot és magnéziumot.
Bio Zab 1 kg
Bio Zab 1 kg
Pehelynek, kásának, süteményhez, kenyérhez
Bio Gabonák
749 Ft
Az MT-5-öt méltán nevezik a malmok királynőjének. Természetes gránit köve kiváló minőségű lisztet biztosít, és akár több generáción át hibamentesen működik. Az MT-5 nemcsak mutatós darabja lehet a konyhának, de rendkívül egyszerű a használata is.
MT-5: A malmok Királynője
MT-5: A malmok Királynője
MT-5 elektromos malom
Elektromos malmok
209,999 Ft