FB pixel
Vissza
Kenyér és baguette vágó/irdaló penge

Kenyér és baguette vágó/irdaló penge

  • kovászos kenyérsütők egyik legfontosabb kelléke
  • lágyabb kenyértészták bevágásához - magasabban hidratált tésztákhoz
  • hajlított éles penge a pontos, tökéletes vágáshoz, kenyér díszítéshez
  • praktikus záró kupak a balesetek elkerülése-, és a penge épségének megőrzése érdekében

A kovászos kenyereket és baguette-eket sütés előtt célszerű bevágni. A hő hatására távozó gőz ennek köszönhetően a vágások mentén fog távozni, melyek szépen megnyílnak és máshol nem fog megrepedni a tészta. A lágyabb tésztákat (75% fölötti hidratáció) nem késsel, hanem pengével szokás bevágni. 

Tartsa a pengét a tésztához képest 45 fokos szögben és határozott mozdulattal ejtsen vágást a kenyér-, vagy baguette tészta felszínén. A vágás kb. fél-1 cm mély legyen. 

A pengéről használat után egy papírtörlővel törölje le a maradék tésztát és úgy tegye vissza rá a kupakot. Ha vízzel szükséges lemosni a pengét (csak ritkán javasoljuk, hogy ne menjen ki az éle), akkor utána mindig törölje szárazra és csak utána tegye rá a kupakot, különben berozsdásodik. 

A kovászos tészták elkészítéséről, a vágásokról és kenyérdíszítési technikákról bővebben a Péklány lettem könyvben olvashat. 

Próbálja ki ezeket is!Ajánlott termékeink