FB pixel

Puha kenyérrudak

Elkészítési idő Kb. 2 óra  
Sütési idő  
Nehézségi szint Közepes  
Hozzávalók
  • 300 g finomliszt (BL55)
  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 250 g víz
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál só
  • 22 g friss élesztő

Elkészítés:

A Salzburgi malom segítségével megőröljük a bio búzát. Langyos, tisztított vízben egy kanál cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, a többi hozzávalóval együtt tegyük az Ankarsum dagasztógépbe, és dagasszuk a henger segítségével kb. 6 percig lassú fokozaton.

Ha a tészta összeállt, takarjuk le az edényt a fedővel és hagyjuk pihenni 35-45 percet. Ezután gyúrjuk át a tésztát, majd vágjuk 30 kisebb egységre, melyeket formázzunk kézzel először gombócokká. Ezeket újra hagyjuk pihenni kb. 10 percig. Formázzunk belőlük egyenlő nagyságú szálakat, és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire úgy, hogy a rudak között tartsunk kb. 3 cm távolságot. Ezután meleg helyen kb. 25-30 perc alatt kelesszük meg a tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 25 percig.

A tésztát gazdagíthatjuk ízlés szerint magokkal, fűszerekkel, a rudak tetejét megszórhatjuk nagyszemű sóval, köménymaggal.