Vissza

Kizárólag a frissen őrölt liszt tartalmazza a gabona minden vitális erejét! A Salzburgi malmokkal őrölt liszt valóban teljes kiőrlésű: tartalmazza a gabona minden értékes részét - a korpát, a csírát és a magbelsőt. 

Teljes kiőrlésű rozskenyér köménymaggal

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlése: Salzburgi házimalommal

Dagasztás és kelesztés: Panasonic kenyérsütőgépben

Sütés: hagyományos sütőben

  • 400g fehér liszt (szitált teljes kiőrlésű búzaliszt)
  • 150g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 300 ml víz
  • 1,5 EK növényi olaj
  • 2,5 kk cukor (helyettesíthető mézzel, agavé- vagy tápióka sziruppal)
  • 2 kk só
  • 1 EK köménymag
  • 1 csomag szárított élesztő

Őrölje meg a 150g rozst a Salzburgi Malom segítségével. Ezután őröljön meg kb. 700g búzát és szitálja át kislyukú szitán, ekkor megkapja a kb. 400g fehérlisztet. A szitán fent maradt korpát, darát és dercét használja el más teljes kiőrlésű kenyérbe, vagy akár müzlibe vagy főzze meg tejbegríznek. A lisztet és a többi hozzávalót (kivéve az élesztőt és a köménymagot, mert azt a gép felső részén lévő saját adagolókba kell tenni) tegye a gép tartályába és indítsa el a rozs tészta programot. Amikor a tészta kész, tegye át a sütő kilisztezett tepsijébe, formázza azt hosszúkás kenyér formára és vágja be erőteljesen a tetejét több helyen hosszanti irányba. Tegye be a sütőbe a kenyeret 45 fokon kelni, kb. 20 -25 percig. Ha kész, melegítse fel a sütőt 220 fokra és süsse a kenyeret 15 percig, majd 180 fokon további 45 percig. Jó étvágyat hozzá!

 

Tipp: A friss rozskenyér nagyon finom házi készítésű avokádó, tonhal vagy májkrémmel. Próbálja ki egyéb receptjeinket!