Vissza

Kizárólag a frissen őrölt liszt tartalmazza a gabona minden vitális erejét! A Salzburgi malmokkal őrölt liszt valóban teljes kiőrlésű: tartalmazza a gabona minden értékes részét - a korpát, a csírát és a magbelsőt. 

Teljes kiőrlésű kamut kenyér

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlése: Salzburgi malommal

Dagasztás: kézzel

Sütés: hagyományos sütőben

Hozzávalók:

  • 600 g kamut búza frissen őrölve
  • 400 ml víz
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 TK só
  • 2 EK agavé szirup
  • ízlés szerint magok

Elkészítés:

Vízben az agavé szirpup segítségével megfuttatjuk az élesztőt. Közben Salzburgi malmunkkal megőröljük a kamut búzát és hozzá adjuk a sót. Az összetevőket összekeverjük egy nagy tálban, majd pihentetjük 10 percet. 10 perc után megkeverjük pár gyors mozdulattal, majd újra pihenni hagyjuk 10 percet. Ezután megdagasztjuk a tésztát, majd fa kelesztőtálban 1 óra alatt a duplájára kelesztjük langyos helyen.

A tésztát átdolgozzuk (képgaléria csatolva), formázzuk és további 25 percig formában kelesztjük. A sütőt 250 fokra előmelegítjük, majd a kenyeret ezen a hőfokon sütjük 10 percig, majd további 25 percig 200 fokon. Ha kész rácson hűlni hagyjuk. Jó étvágyat hozzá!