Vissza

Napsugár kenyér búzakorpával és tejföllel

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlése: Salzburgi Malommal

Kelesztés: kelesztő tálban

Szitálás: szita szettel

Sütés: hagyományos sütőben

 

Hozzávalók:
- 75 g teljes kiőrlésű frissen őrölt liszt
- 250 g kenyérliszt
- 2 evőkanál búzakorpa
- 2 evőkanál vaj
- 125 ml tejföl
- 110 ml víz
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál élesztő

Elkészítés:

100 g lisztet frissen megőrölünk Salzburgi malommal. Szitaszett segítségével szétválasztjuk a korpát (így kb. megkapjuk a receptben írt mennyiségeket). Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a nedveseket. A tésztánkat 10 percig dagasztjuk, majd kilisztezett kelesztőtálban félre tesszük kelni 45 percre. 45 perc után formázzuk a kenyeret és további 30 percig kelesztjük. A tetejét bevágjuk 3 helyen, és előmelegített sütőbe tesszük. Először 240 fokon sütjük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon. Jó étvágyat hozzá!