Vissza

Magos ropogós kenyér lapocskák

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlése: Salzburgi malommal

Hozzávalók:

  • 65 g frissen őrölt tönköly liszt
  • 45 g frissen őrölt rozs liszt
  • 1 bögre mag vegyesen (len, tök, szezám, chia, stb.)
  • 1 KK só
  • 1/2 TK sütőpor
  • 1/2 dl tök vagy lenmag olaj
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A gabonákat megőröljük Salzburgi malmunkon. A többi összetevővel együtt összekeverjük és állni hagyjuk 30 percet. Ezután kiöntjük a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Vigyázat, ha tökmagolajat használtunk, megfogja a sodrófát, ezért inkább használjunk egy poharat vagy gumis sodrófát. Egy kés segítségével a tésztát elvágjuk keksz formákra és betesszük a sütőbe 30 percre és 170 fokon megsütjük a kekszeket.

Ha kész, hagyjuk rácson kihűlni.