Vissza

Lemúriai csoda kenyér

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlése: Salzburgi malommal

Hozzávalók: 

  • 500 g frissen őrölt tönkölybúza liszt
  • 250 g étkezési búzacsíra - nem friss csíráról van szó, hanem kereskedelmi forgalomban kapható gabonáról. Ha nem elérhető, lehet rozs vagy alakor liszttel helyettesíteni
  • 5 g friss élesztő
  • 125 g élőflórás joghurt
  • 4 dl langyos víz
  • 1/2 TK méz
  • 2 TK tengeri só
  • 5 EK tökmagolaj, lenmagolaj vagy kendermagolaj (lehet vegyesen is)
  • 1 marék hántolt tökmag
  • 2 marék napraforgómag

 

Elkészítés:

Fontos ennél a kenyérnél, hogy a magas biorezonanciás szintet megtartsuk, ezért lehetőség szerint ne használjunk bolti lisztet, hanem bio gabonát őröljünk frissen házimalomban, és a kelesztést is természetes fából készült tálban végezzük.

Salzburgi malmunkon megőröljük a gabonákat. A vízben elkeverjük az élesztőt és a mézet, majd 30 percre félretesszük. Az összes összetevőt ezután összegyúrjuk kézzel. Könnyen kezelhető, puha, rugalmas tésztával lesz dolgunk. A tésztát letakarjuk és 2 órán át kelesztjük természetes anyagból készült kelesztőtálban. Második kelesztés nem feltétlenül szükséges, mi ezután egyből 240 fokos sütőbe tettük, ahol 15 percig sütöttük, majd további 30 percig 200 fokon. A sütőbe alulra egy üres tepsit tettünk egy bögre vízzel benne, hogy gőz keletkezzen. 

Mi a kenyérre kedvenc házi avokádókrémünket kentük. A recept megtalálható az egyéb receptjeink kategóriában. 

Érdemes a frissen őrölt bio gabonára és magokra, valamint a hidegen sajtolt olajakra "super food"ként tekinteni, és beiktatni őket a mindennapjainkba. 

A recept számos oldalon publikálása került, mi ebben a forrásban bukkantunk rá: http://holisztikusegeszsegmegorzes.blogspot.hu/2011/11/lemuriai-magas-biorezonancias.html