FB pixel

Szezámos vendégváró rudak

Elkészítési idő Kb. 1 óra  
Sütési idő 15 perc  
Nehézségi szint Könnyű  
Hozzávalók
  • 15 g só
  • 400 g finomliszt (BL55)
  • 1 tojás
  • 250 g vaj
  • 250 g tejföl
  • ízlés szerint szezámmag

 

 

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban kézzel, míg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és pár órárva vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük. 

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagságúra, majd trockser vagy tésztavágó kés segítségével először 2 cm-es csíkokra vágjuk hosszanti irányba, majd keresztbe kb. 8 cm-enként elvágjuk, így sok kicsit téglalapot kapunk. 

A téglalapok tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon.