Vissza

Gyors teljes kiőrlésű kiflik

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlése: Salzburgi malommal

Sütés: hagyományos sütőben

Hozzávalók (12 db kiflihez):

  • 400 g frissen őrölt teljes kiőrlésű liszt
  • 300 g fehér liszt
  • 3 KK só
  • 5 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 2 TK cukor
  • 2 marék mag
  • 5 dkg olvasztott vaj

Elkészítési javaslat:

1 dl tejben megfuttatjuk az élesztőt egy TK cukor segítségével. Közben Salzburgi malmunkon megőröljük a teljes kiőrlésű lisztet,  melyhez hozzá keverjük az összes száraz hozzávalót. Ezután összekeverjük a maradék tejjel és az élesztős keverékkel. Kézzel összegyúrjuk, majd a nagy gombóc tészánkat két részre osztjuk. Mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk, azokat mint egy tortát 6 háromszögre vágjuk. Így összesen 12 háromszöget kapunk. A háromszögeket feltekerjük, így kis kifliket kapunk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, ezalatt az idő alatt sütőpapírral kibélelt tepsin kelesztjük a kifliket. Ezután 20 percig sütjük őket.