FB pixel

Napsugár kenyér búzakorpával

Elkészítési idő 2,5 - 3 óra  
Sütési idő 40 perc  
Nehézségi szint Könnyű  
Hozzávalók
  • 250 g búza kenyérliszt (BL80)
  • 75 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 g vaj
  • 125 g tejföl
  • 110 g víz
  • 12 g só
  • 18 g friss élesztő

Elkészítés:

100 g lisztet frissen megőrölünk Salzburgi malommal. Szitaszett segítségével szétválasztjuk a korpát (így kb. megkapjuk a receptben írt mennyiségeket). Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a nedveseket. A tésztánkat Ankarsum dagasztógépben 4-5 percig dagasztjuk a dagasztóhenger segítségével, majd egy kiolajozott kelesztőtálban félre tesszük kelni 45 percre. 45 perc után átgyúrjuk és veknire formázzuk a kenyeret, majd az Émile Henry kenyérsütő edénybe tesszük, amit előtte kivajaztunk. Ebben 30-45 percig kelesztjük. Ha megkelt, a tetejét bevágjuk 3 helyen késsel, és előmelegített sütőbe tesszük. Először 240 fokon sütjük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon. Jó étvágyat hozzá!