FB pixel

Lemúriai csodakenyér

Elkészítési idő 2 - 2,5 óra  
Sütési idő 45 perc  
Nehézségi szint Közepes  
Hozzávalók
  • 400 g víz
  • 2 teáskanál só
  • 25 g friss élesztő
  • 500 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 250 g búzacsíra
  • 125 g élőflórás joghurt
  • 6 g méz
  • 5 evőkanál tökmagolaj
  • 2 teáskanál tökmag
  • 2 teáskanál napraforgó mag

Elkészítés:

Fontos ennél a kenyérnél, hogy a magas biorezonanciás szintet megtartsuk, ezért lehetőség szerint ne használjunk bolti lisztet, hanem bio gabonát őröljünk frissen házimalomban, és a kelesztést is természetes anyagú nád kelesztőtálban végezzük.

Salzburgi malmunkon megőröljük a gabonákat. A vízben elkeverjük az élesztőt és a mézet, majd 30 percre félretesszük. Az összes összetevőt ezután összegyúrjuk kézzel. Könnyen kezelhető, puha, rugalmas tésztával lesz dolgunk. A tésztát letakarjuk és 2 órán át kelesztjük természetes anyagból készült kelesztőtálban. Második kelesztés nem feltétlenül szükséges, mi ezután egyből 240 fokos sütőbe tettük, ahol 15 percig sütöttük, majd további 30 percig 200 fokon. A sütőbe alulra egy üres tepsit tettünk egy bögre vízzel benne, hogy gőz keletkezzen. 

Mi a kenyérre kedvenc házi avokádókrémünket kentük. A recept megtalálható az egyéb receptjeink kategóriában. 

Érdemes a frissen őrölt bio gabonára és magokra, valamint a hidegen sajtolt olajakra "super food"ként tekinteni, és beiktatni őket a mindennapjainkba.