Szezámos vendégváró rudak
Hozzávalók
- 15 g só
- 400 g finomliszt (BL55)
- 1 tojás
- 250 g vaj
- 250 g tejföl
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban kézzel, míg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és pár órárva vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagságúra, majd trockser vagy tésztavágó kés segítségével először 2 cm-es csíkokra vágjuk hosszanti irányba, majd keresztbe kb. 8 cm-enként elvágjuk, így sok kicsit téglalapot kapunk.
A téglalapok tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük 180 fokon.