Vissza

Kizárólag a frissen őrölt liszt tartalmazza a gabona minden vitális erejét! A Salzburgi malmokkal őrölt liszt valóban teljes kiőrlésű: tartalmazza a gabona minden értékes részét - a korpát, a csírát és a magbelsőt. 

Vitamin bomba müzli különlegesség

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Gabona pelyhek préselése: Salzburgi pelyhesítővel

Rizstej: Vegan Star növényi tejkészítő géppel

  • 1 evőkanál zab pehely
  • 1 evőkanál tönkölybúza pehely
  • fél evőkanál alakorbúza pehely
  • pár szem mandula
  • pár szem aszalt meggy
  • pár szem törökmogyoró
  • 1,5 dl natúr rizstej

A zabot és búzákat préseljük át a Salzburgi pelyhesítőn. Tegyük hozzá a mandulát, meggyet és törökmogyorót, adjunk hozzá 2 evőkanál mézet, majd fogyasszuk frissen főzött rizstejjel. Induljanak egészségesen és vidáman a borongós őszi reggelek!

Az aszalványokat maga is elkészítheti a Counter Intelligence aszalógépben, mely intelligens "Solar" funkciójának köszönhetően a napon való aszalást reprodukálja.

 

 Fontos információ! A nyers préselt gabonákat (zabpehely, rozspehely, tönkölypehely, stb) fogyasztás előtt áztatni vagy főzni kell. A nyers gabonaszemek vagy pelyhek meghatározott idejű áztatása azért fontos, mert a benne lévő vas, kalcium és magnézium belekben történő felszívódását akadályozó fitinisav tartalom csak megfelelő áztatás hatására tud lebomlani, illetve áztatás hatására azok az enzimek, melyek a hasnyálmirigyet terhelik, lebomlanak.

Javasolt főzési idők (kásának megfőzve)/ duzzasztás (pl. joghurtban, tejben):

- tönkölybúza: 30 perc / 30 perc

- zab: 20-30 perc / 10 perc

- köles: 5-10 perc / 20 perc

- hajdina: 15-20 perc / 10-20 perc

- amaránt: 1,5 óra / 5 perc

- rozs: 15-20 perc/ 30 perc

- búza: 15-20 perc/ 30 perc

 

Müzli készítéshez ajánljuk szíves figyelmébe a Natur Projekt bio gabona választékát!