Vissza

Kizárólag a frissen őrölt liszt tartalmazza a gabona minden vitális erejét! A Salzburgi malmokkal őrölt liszt valóban teljes kiőrlésű: tartalmazza a gabona minden értékes részét - a korpát, a csírát és a magbelsőt. 

Házi eper lekvár

A Natur Projekt elkészítési javaslata:201511/eperlekvar_jpg1.jpg

Főzés: Panasonic kenyérsütőgéppel

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss eper
  • 40 dkg cukor
  • dzsemfix, a hozzá tartozó adagolással (elhagyható)

 

Elkészítés:

Az epret alaposan megmossuk, felét leturmixoljuk, másik felét félbe vágva a tartályba tesszük rétegesen a cukorral együtt (alul eper, rá cukor, majd megint eper). A tetejére tesszük a dzsemfixet, majd elindítjuk a 26-os programot és beállítunk 1 óra 40 percet. Ha a lekvár kész, kimosott üvegekbe tesszük, lezárjuk majd fejjel lefelé 24-36 órát pihentetjük.

 

A házi lekvár és a házi kenyér kiváló párosítás. Mindkettőt elkészítheti a Panasonic kenyérsütő és lekvárfőző gépében!