FB pixel

Alakor keksz

Elkészítési idő 20 perc  
Sütési idő 15 perc  
Nehézségi szint Könnyű  
Hozzávalók
  • 1 tojás
  • 1 bögre vaj
  • 3 bögre alakorliszt, teljes kiőrlésű
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 bögre barna cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 bögre zabpehely
  • 1/2 bögre dió
  • 1 bögre apróra vágott csokoládé

 

 

 

A vajat egy órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen mire használjuk. Egy tálban keverjük verjük fel a vajat, cukrot, tojást és a vaníliát elektromos habverővel. Őröljük meg házimalmunkon a lisztet és pelyhesítsük meg a zabot pelyhesítő készülékkel. Ezután adjuk hozzá egyesével az összes többi hozzávalót és keverjük addig, míg homogén tésztát nem kapunk. A csoki darabokat és a diót forgassuk lisztbe, és csak a végén tegyük a tésztába, hogy ne törjenek teljesen szét. A tésztát egy evőkanál segítségével tegyük kis kupacokban egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és előmelegített sütőben légkeverésen 15 perc alatt 160 fokon süssük meg.