Tökmagos tönköly kenyér
Hozzávalók
- 200 g búza kenyérliszt (BL80)
- 200 g víz
- 2 kiskanál só
- 40 g tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 20 g vaj
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 70 g tökmag
- 5 g szárított élesztő
Javasolt eszközök, gépek:
Az alább bemutatott recept a többfunkciós, díjnyertes Panasonic kenyérsütő gépben készült.
Elkészítés:
Salzburgi malmon finomra őröljük a 200 g tönkölybúzát. A többi hozzávalóval együtt bekészítjük a kenyérsütőgép tartályába (kivéve élesztő és magok, mert azokat a megfelelő adagolóba kell tenni) és elindítjuk a "különleges kenyér" programot. A kenyér 4 óra múlva kész. Jó étvágyat hozzá!
Ajánlott termékek
Exkluzív ajánlat: a nagysikerű Péklány lettem kovászos recept-, és élménykönyv, valamint a Péklány szárított rozskovásza és kenyértartó zsákja egy csomagban. 4 évszak, 33 recept, QR kóddal leolvasható fázis videók és titkos pékpraktikák egyenesen Zeliska Orsi műhelyéből.