FB pixel

Lenmagos francia parasztkenyér

Elkészítési idő Előkészület: 10 perc, Teljes idő: 5 óra  
Sütési idő 50 perc  
Nehézségi szint Könnyű  
Hozzávalók
  • 400 g búza kenyérliszt (BL80)
  • 200 g víz
  • 1,5 kiskanál só
  • 40 g tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 20 g vaj
  • 4 evőkanál magok vegyesen (lenmag, tökmag, szezámmag)
  • 4 g szárított élesztő

Javasolt eszközök, gépek:

Az alább bemutatott recept a többfunkciós, díjnyertes Panasonic kenyérsütő gépben készült.

Elkészítés:


Az alapanyagokat pontosan kimérjük, a lisztet átszitáljuk. A hozzávalókat a kenyérsütőgép tartályába tesszük. Az élesztőt és a lenmagot az erre külön kijelölt tartályokba tesszük a gép tetején. Kiválasztjuk a francia kenyér programot majd beállítjuk a kívánt időpontot, amire szeretnénk hogy kész legyen a kenyér.