Lenmagos francia parasztkenyér
Hozzávalók
- 400 g búza kenyérliszt (BL80)
- 200 g víz
- 1,5 kiskanál só
- 40 g tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 20 g vaj
- 4 evőkanál magok vegyesen (lenmag, tökmag, szezámmag)
- 4 g szárított élesztő
Javasolt eszközök, gépek:
Az alább bemutatott recept a többfunkciós, díjnyertes Panasonic kenyérsütő gépben készült.
Elkészítés:
Az alapanyagokat pontosan kimérjük, a lisztet átszitáljuk. A hozzávalókat a kenyérsütőgép tartályába tesszük. Az élesztőt és a lenmagot az erre külön kijelölt tartályokba tesszük a gép tetején. Kiválasztjuk a francia kenyér programot majd beállítjuk a kívánt időpontot, amire szeretnénk hogy kész legyen a kenyér.