Chia magos rozsos kenyér
Elkészítési idő Előkészületek: 10 perc. Teljes idő: 5 óra.
Sütési idő 45 perc
Nehézségi szint Könnyű
Hozzávalók
- 350 g búza kenyérliszt (BL80)
- 300 g víz
- 2 kiskanál só
- 1,5 kiskanál kristálycukor
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 kisknanál szárított élesztő
- 1 evőkanál chia mag
Javasolt eszközök, gépek:
Az alább bemutatott recept a többfunkciós, díjnyertes Panasonic kenyérsütő gépben készült.
Elkészítés:
Salzburgi malmon őröljük meg a 150 g rozst. A többi hozzávalóval együtt (kivéve az élesztőt és a chia magot, melyeknek külön tartályuk van) tegyük a kenyérsütőgép tartályába őket és indítsuk el a különleges kenyér programot. A kenyér 4 óra alatt (ebből 45 perc a sütés), vagy egy későbbi időpontra elkészül.
Ajánlott termékek
Exkluzív ajánlat: a nagysikerű Péklány lettem kovászos recept-, és élménykönyv, valamint a Péklány szárított rozskovásza és kenyértartó zsákja egy csomagban. 4 évszak, 33 recept, QR kóddal leolvasható fázis videók és titkos pékpraktikák egyenesen Zeliska Orsi műhelyéből.