FB pixel

Aszalt paradicsomos rusztikus kenyér

Elkészítési idő Előkészület: 10 perc, Teljes idő: 4,5 óra  
Sütési idő 50 perc  
Nehézségi szint Könnyű  
Hozzávalók
  • 400 g búza kenyérliszt (BL80)
  • 300 g víz
  • 12 g só
  • 1,5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • 10 db aszalt paradicsom
  • 7 g szárított élesztő

Javasolt eszközök, gépek:

Az alább bemutatott recept a többfunkciós, díjnyertes Panasonic kenyérsütő gépben készült. A paradicsom házi aszalásához a Tre Spade gépeket ajánljuk. 

 

 

Elkészítés:

Tegyük a kenyérsütőgép tartályába az összes összetevőt, kivéve a paradicsomot és a élesztőt. Ezeket az erre kijelölt felső kis tartályokba tegyük. Válasszuk ki a különleges kenyér adalékokkal nevű programot és a kenyér 4,5 óra múlva, vagy egy tetszőleges későbbi időpontban elkészül.

Tipp: érdemes a zöldségeket és a gyümölcsöket otthon aszalni, így azok finomabbak, zamatosabbak és garantáltan adalékanyag mentesek lesznek. A Tre Spade aszalógépet ajánljuk, mely egyenletes szárítást és nagy kapacitás biztosít.