Vissza

Gluténmentes sütőtökös kenyér

201603/Alakoros_repatorta_jpg7.jpgA Natur Projekt elkészítési javaslata:

Gabona őrlése: Salzburgi malmomban

Sütés: hagyományos sütőben

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze frissen őrölt rizsliszt
  • 1 csésze frissen őrölt kukoricaliszt
  • 1 csésze frissen őrölt mandulaliszt
  • 3 egész tojás
  • 1/2 bögre barna cukor vagy 1/2 bögre méz
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 csésze sütőtök püré
  • 1 csésze dió
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál fahéj

Elkészítési javaslat:

Sütőben süssük meg a sütőtököt fólia alatt. Ha kész, kaparjuk ki a 3 csészényi pürét és tegyük félre kihűlni. Salzburgi malmunkon őröljük meg a rizst, kukoricát és mandulát. Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot vagy a mézet. Keverjük össze a lisztet a száraz hozzávalókkal (fűszerek, sütőpor, szódabikarbóna, dió, só), majd keverjük hozzá a sütőtököt, almát és a diót. Ezután keverjük össze a nedves keverékkel egy nagyobb fakanál segítségével óvatosan. A tésztát tegyük sütőformába és süssük 50 percig 180 fokon. Ha elkészült, végezzünk szúrópróbát. A tortát díszíthetjük dióval és alma szeletekkel. Jó étvágyat hozzá!