Vissza

Gluténmentes kenyér rizs- és kukoricalisztből

A Natur Projekt elkészítési javaslata:201511/Kukoricas_kenyer_toekmaggal_gluten_mentes_png3.png

Gluténmentes liszt őrlése: Salzburgi malommal

Sütés: hagyományos sütőben

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • kb. 20 szem tökmag

Elkészítés:

A Salzburgi házimalmunk segítségével kukoricalisztet és rizslisztet őrlünk, majd átszitáljuk. Összekeverjük a szódabikarbónával, cukorral, olvasztott vajjal, tejjel és sóval, majd hozzá adjuk a tojások sárgáját. A masszát csomómentesre keverjük elektromos habverő segítségével. A tojások fehérjét felverjük és óvatosan hozzákeverjük a tészánkhoz. A tésztát kivajazott formába öntjük és a tetejét tökmaggal megszórjuk. 190 fokon megsütjük kb. 30-40 perc alatt.