Vissza

Gluténmentes paleo kenyér dióval

A Natur Projekt elkészítési javaslata:201511/Dios_gluten_mentes_kenyer_png7.png

Gluténmentes liszt őrlése: Salzburgi malommal

Sütés: hagyományos sütőben

Hozzávalók:

  • 8 dkg mandula liszt
  • 5 dkg rizs liszt
  • 5 dkg dió
  • 2 db tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 kk só
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A mandulát és a rizst megőröljük a Salzburgi házimalom segítségével, így friss mandula- és rizs lisztet kapunk. A magliszteket összekeverjük sóval, dióval és a szódabikarbónával. A tojások sárgáját hozzátesszük a liszthez, majd hozzá adjuk a vizet és elektromos habverővel összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és összeforgatjuk óvatosan (lyukas fakanállal) a tésztával. A masszát formába öntjük és kb. 190 fokon megsütjük kb. 30 perc alatt. Közben töbször végezzünk tűpróbát. Ha kész, borítsuk ki egy rácsra és hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat hozzá!

Az elkészítéshez ajánjuk az otthoni dagasztógépek csúcsát, az Ankarsrum Assistent Originalt!