Vissza

Gluténmentes húsvéti nyuszik

A Natur Projekt elkészítési javaslata:201603/Husveti_nyuszik_JPG7.jpg

Gluténmentes liszt őrlése: Salzburgi malommal

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg aramánt/mandula/kókusz liszt
  • 1 tojás
  • 2 EK méz
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt vanília
  • fél TK só
  • fél TK szódabikarbóna
  • 125 ml hagyományos, vagy növényi tej
  • instant kakaópor

 

Elkészítés:

A rizs és amaránt lisztet (vagy egyéb maglisztet) megőröljük Salzburgi malmunkon. Az összes összetevővel együtt összekeverjük egy tálban, majd fél órára pihenni hagyjuk. Ezután a tésztát (eléggé folyós) szilikonos formákba tesszük, ha szeretnénk kakaóport keverünk hozzá. Majd 170 fokon megsütjük őket 30 perc alatt. Jó étvágyat hozzá!