Vissza

Zabpelyhes tönköly keksz

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlése: Salzburgi malommal

Zabpehely készítés: Salzburgi pelyhesítővel

Hozzávalók:

  • 250 g frissen őrölt tönkölybúza
  • 1 késhegynyi só
  • 1 KK szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi őrölt vanília
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 1 EK méz
  • 2 alma, lereszelve
  • 2 EK frissen préselt zabpehely

 

Elkészítés:

A tönköly lisztet megőröljük Salzburgi malmunkon, a zabból pedig pelyhet készítünk egy tekeréssel a Salzburgi pelyhesítőn. Az összes száraz hozzávalót összekeverjük. Egy másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a reszelt almákat és a mézet, majd összeöntjük a másik tál tartalmával. Ragacsos, keményebb masszát kell hogy kapjunk. A masszából kis tallérokat formázunk egy sütőpapírral kibélelt tepsin, és 170 fokon sütjük 20 percig.