Vissza

Tökös-mákos alakor muffin

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlése: Salzburgi malommal

 

Felhasznált gabona: Natur Projekt bio alakor búza

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók:

  • 15 dkg frissen őrölt alakor liszt
  • 5 dkg mák
  • 20 dkg sütőtök püré
  • 2 dkg barna cukor
  • 2 dl tej
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer (fahéj,kardamom, szegfűszeg, szerecsendió)
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Salzburgi malmon őröljük meg az alakort búzát. Keverjük össze a lisztet egy tálban a cukorral, a mákkal, sütőporral, sóval és fűszerekkel. Egy másik tálba keverjük el a tojásokat, a sütőtök pürét, a tejet és az olvasztott vajat.  Adjuk hozzá a nedves keverékhez adagonként a száraz keveréket és keverjük homogénre. Ezután adagoljuk a masszát muffin papírokkal kibélelt tepsibe vagy szilikon formába a forma 2/3-áig, és süssük őket 18-25 percig 200 fokon. Jó étvágyat hozzá!