Vissza

Kizárólag a frissen őrölt liszt tartalmazza a gabona minden vitális erejét! A Salzburgi malmokkal őrölt liszt valóban teljes kiőrlésű: tartalmazza a gabona minden értékes részét - a korpát, a csírát és a magbelsőt. 

Foszlós fonott kalács

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Dagasztás és kelesztés: Panasonic kenyérsütő gépben vagy Ankarsrum dagasztó gépben

Sütés: sütőben

  • 400 g fehérliszt
  • 100 g rétesliszt
  • 80 g vaj
  • 80 g cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 egész tojás + 1 sárgája
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 tojás a kenéshez

Tegye az összetevőket a kenyérsütőgép tartályába (az élesztőt az annak megfelelő adagolóba tegye). Indítsa el a hagyományos tészta programot. Ha a tészta elkészült, tegye egy kilisztezett deszkára. Bánjon óvatosan a tésztával, nehogy megsérüljön a szerkezete. A tésztát vágja három egyenlő részre és formázzon mindegyikből hosszú vékony hurkákat. A három hurkát a tetején tapassza össze, majd kezdje el őket összefonni.

Ha dagasztógéppel dolgozik, tegye az összes összetevőt annak táljába és pár perc alatt dagassza meg. Akkor jó a tészta, ha felülete homogén és fényes. Pihentesse a tésztát 45 percig, majd ha kétszeresére kelt, tegye kilisztezett deszkára és járjon el a fent leírtaknak megfelelően. 

Képes illusztráció a fonáshoz itt!

Ha kész, tegye át a tésztát óvatosan egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és a két végét tűrje a fonat alá, hogy szép legyen. Ezután kelessze a tésztát még 15-20 percig, majd kenje meg tojással és süsse 15-20 percig 200 fokon. Figyelje folyamatosan, nehogy megégjen. Jó étvágyat hozzá!