FB pixel

Bögrés alakoros répatorta

Elkészítési idő 1 óra 10 perc  
Sütési idő 50 perc  
Nehézségi szint Könnyű  
Hozzávalók
  • 3 bögre alakorliszt, teljes kiőrlésű
  • 3 tojás
  • 1/2 bögre méz
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 bögre reszelt répa
  • 1 bögre reszelt alma
  • 1 bögre dió
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Javasolt eszközök, gépek:

Liszt őrlése: Salzburgi Malomban

Répa és alma reszelés: Ankarsum Assistent gép erre specializált fejével

Egyéb eszközök: Laica digitális mérleg, Emile Henry szögletes sütőforma

Mérjük ki pontosan a hozzávalókat. Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a mézet. Őröljük meg Salzburgi malmunkon a gabonát, adjuk hozzá a száraz hozzávalókat (fűszerek, sütőpor, szódabikarbóna, dió, só), majd keverjük hozzá a korábban lereszelt répát, almát és egész diót. Ezután keverjük össze a nedves keverékkel egy nagyobb fakanál segítségével óvatosan. A tésztát tegyük kivajazott sütőformába és süssük 50 percig 180 fokon. Ha elkészült, végezzünk tűpróbát. A torta tetejét díszíthetjük répa és alma szeletekkel, felvert tojás fehérjével vagy mascarpone krémmel. Jó étvágyat hozzá!

Fotó: bbc.co.uk