Vissza

Bögrés alakor keksz

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Liszt őrlés: Salzburgi malommal

Zabpehely készítés: Salzburgi pelyhesítővel

Az alakornak rendkívül alacsony a glutén tartalma, ezért sok glutén érzékeny ember fogyaszthatja.

Itt olvashat bővebben erről a gabonáról.

Hozzávalók:

  • 1 csésze olvasztott vaj vagy kókuszzsír
  • 1 egész tojás
  • 3 csésze frissen őrölt alakor liszt
  • 1 evőkanál őrölt vanília
  • 1 és ¼ TK sütőpor
  • ½ TK só
  • 2 csésze aprított étcsokoládé
  • 1 és 1/3 csésze frissen préselt zabpehely
  • ½ csésze dió
  • 1 csésze barnacukor, nyírfacukor vagy eritrit

Elkészítési javaslat:

Egy tálban keverje össze a vajat, cukrot, tojást és a vaníliát. Őrölje meg Salzburgi malmon a lisztet és készítse el Salzburgi pelyhesítővel a zabpelyhet. Ezután adja hozzá egyesével az összes többi hozzávalót és keverje egyenletesen. A csoki darabokat a végén tegye hozzá, hogy ne törjenek teljesen szét. A tésztát egy evőkanál segítségével tegye kis kupacokban egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és előmelegített sütőben légkeverésen 15 perc alatt 160 fokon süsse meg.