Vissza

Alakoros waffel

A Natur Projekt elkészítési javaslata:

Gabona őrlése: Salzburgi malmomban

Sütés: waffel sütőben

Hozzávalók:

  • 2 csésze frissen őrölt alakor
  • 1/3 csésze olíva olaj
  • 2 csésze tej
  • 2 tojás sárgája
  • ½ teáskanál só
  • 1 és ¼ evőkanál sütőpor
  • 4 tojás fehérje

Elkészítés:

Melegítsük elő waffel sütőnket. Egy nagy tálban keverjük össze frissen őrölt alakor búzánkat, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a tojás sárgáját, tejet és az olíva olajat. A tál tartalmát keverjük össze a másik tál tartalmával, amíg homogén nem lesz. Használjunk ehhez konyhai robotgépet. Egy másik tálban verjük fel a tojás fehérjét, majd óvatosan keverjük a másik tál tartalmához. A tésztát ezután süssük meg kis adagokban a waffel sütő segítségével. Fogyasszuk ezt az egészséges nasit házi lekvárral. Jó étvágyat hozzá!

+1 tipp: házi lekvárhoz ajánljuk Panasonic kenyérsütő gépünket, melyben kényelmesen főzhet házi lekvárokat!