Blog cikkeinkMinden ami szerintünk érdekes

27 Feb

Rozs, a melegítő gabona

A rozs népszerű gabona, mert könnyen termeszthető és könnyű belőle kenyeret sütni. Magas rost-, és fehérje tartalma miatt kiválóan beilleszthető a diétába. Speciális tulajdonsága, hogy sok foszfort és magnéziumot tartalmaz, így fogyasztása téli időszakban kifejezetten jót tesz.

Tovább
20 Feb

Európa legnagyobb biokiállításán jártunk!

Minden év februárjában kerül megrendezésre Európa legnagyobb bio kiállítása, a Biofach. A kiállításon nemcsak a legújabb bio trendekkel, termékekkel és technológiákkal, alapanyagokkal és kész élelmiszerekkel találkoztunk, de megtekintettük a legújabb konyhai készülékeket, melyek hozzásegítik az embereket...

Tovább
16 Feb

Alakor: az elfeledett ősgabona

Amikor pár éve megvettük a Salzburgi otthoni gabonamalmunkat, nagy erőkkel kutattam olyan ismerősök után, akik szintén „házimalmosok”. Ekkor szegezték nekem a kérdést, hogy „Te nem ismered az alakort?”. Én így kerültem kapcsolatba ezzel a fantasztikus és kissé elfeledett gabonával, és ma is hálás vagyok érte, hogy...

Tovább
07 Feb

Tönköly: a legértékesebb ősi gyógyító gabonánk!

A tönkölybúza az egyik legősibb magyar gabonafajta. Elképesztően értékes gabona, magas fehérje-, telítetlen zsírsav- és vitamin-, valamint antioxidáns tartalma miatt már a középkorban megemlékeztek gyógyító hatásairól. Ismerjük meg jobban és használjuk gyakrabban!

Tovább
02 Feb

Amit eddig biztos nem tudtál a kelesztő tálakról

Hiába sütök évek óta kenyeret, a kelesztés ideje alatt mindig izgulok. Nem bírom ki, hogy ne kukucskáljak be a konyharuha alá, hogy meglessem, emelkedik-e a kenyér. Tapogatom a radiátort, hogy biztos elég meleg-e, és figyelem az órát, hogy nehogy túl korán vagy túl későn hagyjam abba a kelesztést. Íme pár bevált trükk, mely...

Tovább