Blog cikkeinkMinden ami szerintünk érdekes

28 Jan

Kulisszatitkok a Salzburgi Manufaktúrából

Havas hegyek képeivel a szemünk előtt, és Salzburg festői belvárosának zsibongásával a fülünkben érkezünk meg Halleinbe, a tartomány székhelyétől 20 km-re lévő városba, ahol a Salzburgi Malom Manufaktúra műhelye található. Már a bejárat előtt megcsapja orrunkat a friss fa illata, és sejtelmes műhelymunka zajai szűrődnek ki.

Tovább
26 Jan

A Salzburgi divat: prémium, új és mégis hagyományos

Mindig is csodáltam, hogy Ausztriában és Németországban a jólét nem idegenítette el az embereket a természettől és a hagyományoktól. Sőt! Nem egyszer láttam traktoros embereket Mercedesbe átülni a lehető legtermészetesebb módon, vagy jól szituált nőket kenyereket sütni, malommal őrölni, gyümölcsöt nevelni. Ami még...

Tovább
17 Jan

Az év kenyere alakorból!

Már jó ideje műveljük a kenyérsütést, de most olyan alapanyagot és receptet próbálhattunk ki egy ismerősünk jóvoltából, hogy a szánk is tátva maradt – egészen addig ameddig meg nem kóstoltuk ezt az alakor kenyeret.

Tovább
12 Jan

Házi müzli vs. bolti. Te tudod mi a különbség?

A müzli fogyasztók tudják, hogy a müzli nemcsak finom, de nagyon egészséges is, ugyanis sok olyan fontos tápanyag és rost található benne, mely szervezetünk számára fontos. De hányan tudjátok vajon, hogy csak a frissen préselt müzliben van meg az összes enzim és vitamin, amit a gabona tartalmaz?

Tovább
04 Jan

Süssünk otthon kenyeret. Jó! Őröljük magunk a lisztet. Még jobb!

Napjainkban egyre több ismerőstől halljuk (még a legkényelmesebbektől is!), hogy maguk sütik a kenyeret otthon. Ki kenyérsütővel, ki kézzel, ki dagasztógéppel, sőt van aki kemencében. Bármilyen módon is készül otthon a kenyér, egy biztos: a szenvedély már adott. Az ok pedig mindig ugyanaz: a bolti nem finom, nem tudom miből van, másnap ehetetlen, nem...

Tovább
02 Jan

A kézi dagasztás terápiás hatása

Mostanában azon kapom magam, hogy ha tehetem, egyre többet dagasztok kézzel. Rákaptam. Szeretem ahogy összeáll a tészta, ahogy minden erőmet, aktuális bánatomat-örömömet belegyömöszölöm a tésztába. Ha akarom püfölöm, ha akarom odavágom, ha akarom simogatom. Szeretem, hogy alkotok, mindig valami újat, mást. Csak egy biztos – hogy mindig finom...

Tovább
01 Jan

Tanulj meg kalácsot sütni. Könnyebb, mint gondolnád!

Nincs is finomabb egy illatozó foszlós fonott kalácsnál, egy bögre meleg kakaóval, vajjal és mézzel. Ha eddig azt gondoltad, hogy a fonott kalács elkészítése otthon komoly hozzáértést igényel, tévedsz. Nézd meg fotókkal illusztrált blog cikkünket, melyből egy alkalom után megtanulhatod a kalács sütés-fonás rejtelmeit.

Tovább