FB pixel

Kik vagyunk mi, a Natur Projekt?

Talán illendő egy blogot azzal a fontos dologgal indítani, hogy kik is vagyunk mi. Nemcsak mert ez afféle „kötelező elem”, hanem mert tényleg érdekes, hogyan jött létre a Natur Projekt, melyre sokáig vártunk, és melyet szívvel lélekkel működtetünk.

Ígéretet tettünk magunknak, hogy ez egy őszinte blog lesz. Annak minden értelmében! A cikkek tartalmát, hangvételét illetően, sőt a cikkek időzítését illetően is. Miután szívvel és lélekkel csináljuk ezt a vállalkozást, megérdemli, hogy őszinték legyünk az olvasókhoz, a családhoz, a barátokhoz és a nagyvilághoz.

Kezdhetnénk azzal, hogy egy boldog házaspár vagyunk, akik pár éve kiköltöztek Budapestről, mert vágytunk a természet közelségére és szerettük volna, hogy gyerekeink úgy nőnek fel, ahogy anno mi: vidék és modern élet kombinációjával. Hogy ne ijedjenek meg attól, ha tüzet kell gyújtani vagy fát kell vágni, ugyanakkor ismerjék a legmodernebb eszközöket és technikákat. Szerettük volna, hogy legyenek gyümölcsfáink, kiskertünk, saját diónk, hogy a reggeli kávé közben úgy tudjunk egymás szemébe nézni, hogy közben madarak csicseregnek. Egy ideig ezek csak elképzelések és álmok voltak, de Csabát oldalba bökte a Szentlélek és elsőre azt a házat néztük meg, ami most már 5 éve az otthonunk. Fölöttünk a Pilis, alattunk a Duna, sőt egy kandalló is és egy pókos borospince is megadatott nekünk. Kertünkbe a legkülönfélébb állatok járnak látogatóba: volt már nálunk vaddisznó, róka, sikló, és állandó vendégek a madarak és mókusok és sajnos a pókok is - de ez egy külön történet. Szóval itt a csodálatos Dunakanyarban élünk boldogan kislányunkkal hármasban és reméljük hamarosan tovább bővül a család létszáma.

Mindamellett, hogy ezt a lakhelyet és életformát választottuk, tovább dolgoztunk multicégeinknél, jól fizetett managerekként. Természetesen annak minden velejárójával, beleértve jót és rosszat. A környezetünkben szétnézve azt vettük észre, hogy nem vagyunk egyedül az ilyen furcsa kombinációjú életformánkkal, és környezetünkben is egyre többen vágynak normális, élhető otthoni környezetre a városon kívül. Hogy a fiatal háziasszonyok körében újra divat a főzés, hogy egyre többen keresik az adalékanyag mentes ételeket, hogy a modern üveg irodában is van kivel beszélni a házi kenyérről vagy a mandulatejről, melyeket akkor még csak felhasználóként próbálgattunk.

Aztán ahogy teltek az évek, egyre inkább átálltunk arra, hogy mindent, amit csak lehet magunk készítsünk el, a rendelkezésre álló legjobb technológiával. Egyrészt mert sokkal egészségesebbek vagyunk és jobban érezzük magunkat tőle, másrészt nem mindegy hogy mit adunk a kislányunknak enni és milyen szokásokhoz és hagyományokhoz szoktatjuk őt hozzá. Mindemellett egy dolog azonban mindig szempont volt: a készülékek amiket használunk a konyhában, legyenek a legjobbak, a leggyorsabbak és a legkönnyebben tisztíthatóak. Ugyanis arra egyikőnk sem ér rá munka, utazás és minden más teendő mellett, hogy egész nap a konyhában pepecseljen.

Így a kenyeret kenyérsütőgében sütöttük (Csaba olyan férj, aki bármilyen készülék vásárlás előtt az összes létező nyugat-európai tesztet elolvassa és kizárólag olyan eszközöket ajándékozott nekem, hogy abban biztos lehettem, hogy annál jobb, egészségesebb, modernebb és gyorsabb nem létezik), a lekvárt ugyanabban főztük, a gyümölcslét reggel lassú préssel préseltük, a mandulatejet pedig egy növényi tejkészítőgépben főztük. Aztán tavaly a 32. születésnapomra jött a mindent überelő ajándék: egy elektromos házimalom. Micsoda világot rengető ötlet minden értelemben! Nemcsak arról van szó, hogy kaptam egy gyönyörű készüléket Salzburgból, melyet kézzel készítettek, de innentől kezdve a kenyérsütő gépben igazi friss, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereket süthetek! Akkor tudtuk, hogy ez nem csak úgy újabb eszköz a konyhában, vagy egy újabb születésnapi ajándék. Ilyen fantasztikus és egészséges alapvető élelmiszer minden konyhába kell!