Házi müzli vs. bolti. Te tudod mi a különbség?

A müzli fogyasztók tudják, hogy a müzli nemcsak finom, de nagyon egészséges is, ugyanis sok olyan fontos tápanyag és rost található benne, mely szervezetünk számára fontos. De hányan tudjátok vajon, hogy csak a frissen préselt müzliben van meg az összes enzim és vitamin, amit a gabona tartalmaz?

Az ideális reggeli

Mindenfajta táplálékunkra igaz, hogy annak felét nyers ételekből kéne ahhoz összeállítani, hogy ideális ellátásban részesüljön szerveztünk az egyébként hőre érzékeny enzimekből és vitaminokból. A kérdés csak az, hogy a fontos alaptápláléknak számító gabonák esetében ez hogyan valósítható meg? A nyers gabonamagot mechanikus úton kell előkészíteni (préselni), majd áztatással emészthetővé tenni. Nos, ráismertek, ugye? Ez nem más, mint a müzli!

Az ideális napkezdő táplálék tehát egy is frissen préselt gabonapehely, kiegészítve friss vagy asztalt gyümölccsel, egy marék olajos maggal, megcsurgatva egy kanál mézzel, majd mindez megpuhítva egy kis tejjel, növényi tejjel vagy joghurttal. Benne van minden, ami fontos és egészséges. A teljes értékű nyers gabona, minden áldásos életújító beltartalmával, és rostjaival együtt nagyon fontos része táplálkozásunknak.

Mindez fokozottan igaz akkor, ha az alapanyagok organikus, azaz vegyszermentes művelésből származnak. Mindig válasszon bio gabonát, abból is lehetőség szerint rotálja a tönkölyt, alakort, rozst, hajdinát, kölest. A következők blog cikk sorozatot a legfontosabb gabonák bemutatásával folytatjuk majd.

A boltiból pont a legértékesebb rész hiányzik

A kereskedelem által felkínált müzlik között vannak jobbak, és kevésbé jók. Utóbbiak közé tartoznak a manipulálással (tartósítás, puffasztás, színezés, csoki vagy cukor bevonat) érdekesebbé tett változatok, míg a jobbak között találhatóak a natúr bio müzlik, melyek bár kinézetre olyanok mint a frissen préselt változtatok, de mégis pont a legértékesebb részt veszítjük el: a vitális enzimeket és vitaminokat.

Egy házi pelyhesítő egy életre szóló beruházás, és a napi pehely préselés nem több, mint egy mozdulat. Érdemes beruházni tehát egy kiváló minőségű pelyhesítőbe!

A Salzburgi Pelyhesítő egy igazi remekmű, ismerd meg jobban!

Tökéletes müzlit készít, a lehető legtermészetesebben:

 • tökéletes ízű és formájú pelyhet présel
 • nem roncsolja a gabonát, ezért megőrzi annak minden értékes részét
 • előáztatás nélkül készíti el a pelyheket
 • szinte bármilyen gabonát képes pelyhesíteni, állítható préselő szerkezetének köszönhetően
 • természetes anyagokból készül: magas minőségű bükkfa, természetes méhviasszal kezelve
 • nem tartalmaz műanyag vagy üveg alkatrészeket, ezáltal nem tölti fel elektromossággal az ön müzlijét
 • rendkívül könnyen tisztítható

Sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít:

 • bármilyen kemény gabona, pl. zab, rozs, tönköly, búza, kamut
 • bármilyen kisszemű gabonafajta, pl. quinoa, amaránt, köles
 • lenmag
 • mák
 • fűszerek, mint pl. bors, koriander, köménymag

További részletek a Salzburgi Pelyhesítőről