FB pixel

Egy váratlan találkozás - Emile Henry a Natur Projekt választékában

A Natur Projekt csapata Frankfurtban az Ambiente nemzetközi kiállításon járt, és nem jött haza üres kézzel. Gazdagabbak lettünk egy baráttal és néhány fantasztikus termékkel. Ismerkedjen meg az Emile Henry-val!

2017 elején a frankfurti Ambiente kiállításon nagy örömmel nyugtáztuk, hogy az Emile Henry márka is a kiállítók között van. A világhírű, kerámia edényekkel foglalkozó francia családi cég elhivatott a kenyérsütés iránt és messze földön híres saját fejlesztésű kenyérsütő edényeiről és baguette sütőformájáról.

 

A standjukon sorba vettük kezünkbe a finomabbnál finomabb megmunkálású hagyományos, ámde mégis modern edényeket, amikor odalépett hozzánk egy úriember, akivel nagyon közvetlenül és egyre mélyebbre ástuk magunkat a kenyérsütés rejtelmeibe. Világos volt, hogy ő is nagyon elhivatott, vagy talán mondhatjuk úgy is, hogy megszállott? Mikor már túl voltunk azon hogy szebbnél szebb fotókat mutogattunk egymásnak a saját sütésű kenyereinkről, valamint az élesztő vs. kovász beszélgetésen, névjegyet cseréltünk. Ekkor derült ki, hogy az úr Jean-Baptiste Henry személyesen, a cég tulajdonosa. Természetesen mi is elmondtuk kik vagyunk, mivel foglalkozunk, miben hiszünk majd Jean-Baptiste bevitt minket a kisraktárba, ahol csillogó szemmel megmutatta hogy milyen egyéb kenyérsütő edény fejlesztésén dolgozik. „Mert a jó házi kenyér mindennek az alapja” - mondja! 

Szó szót követett, és pár hét elteltével megszületett közöttünk a megállapodás. Hasonló értékek, a kenyér szeretete és tisztelete, a környezettudatosság, a fenntartható gazdálkodás, a legjobb minőségre való törekvés – ezek hoztak minket össze és ezek mentén fogunk a jövőben is dolgozni, immár Emile Henry-val kiegészülve!

És hogy mit tudtunk meg ezen felül Jean-Baptiste-tól?

A családi történet 1848-ban kezdődött, amikor Jacques Henry kerámia gyártással kezdett foglalkozni szülővárosában, Burgundiában. A gyártáshoz a helyi természetes agyagot használta. 20 éves korában bejárta Franciaországot, hogy még többet tanulhasson más kerámia mesterektől, hogy tapasztalatot és tudást szerezzen, és cseréljen. Tanuló útja után megnyitotta szülővárosában kis műhelyét, ahol kerámia edényeket kezdett gyártani.

Az akkor már sikeres üzletet 1885-ben adta át Paul fiának, aki hasonló lelkesedéssel vitte tovább a mesterséget.
Paul 1911-ben találta ki a fodros piteedényt, mely a cég ikonikus terméke lett – még Párizsban is ilyet rendeltek. Fia, Emil munkásságának és felfrissített dizájnjának köszönhetően a két Világháború közötti időszakban is sikertermék volt. 

Az 50-es évektől modernebb technolóigákat alkalmaztak, melynek köszönhetően a kerámia egyre ellenállóbb és még jobb minőségű lehetett. A színes tálak gyártása 1976-tól jelent meg és a világpiacon is hatalmas siker lett.

2012-en vette át a cég irányítását Jean-Baptise Henry, aki számára a kenyér az otthoni sütés egyik ikonikus alapja. Neki köszönhejtük, minden idők legjobb kenyérsütő formáját, a 'Bread Cloche-t'. 

 

 És mit tudnak az Emil Henry kerámia edények?

Ellenálló a fizikai behatásokkal szemben

A mindennapos használat során, számtalan sérülésveszélynek vannak kitéve az edények. Az Emile Henry eszközök különösen ellenállók a fizikai behatásokkal szemben, éttermek is használják!

Ellenálló a hőmérsékletingadozásokkal szemben

Az Emile Henry kerámia edényeket betehetjük közvetlenül a mélyhűtőből a sütőbe (-20 °C - +270 °C) minden károsodás nélkül.

 

Színtartás

A meleg, a mosogatógép vagy éles eszközök fakíthatják a legtöbb termék színét. Az Emile Henry termékek bevonata különösen ellenálló akár a mosogatógéppel-, akár a legagresszívabb tisztítószerekkel szemben is.

Garancia

Büszkék vagyunk rá, hogy kimagaslóan magas minőségű kerámia termékeket ajánlhatunk Önnek, melyek előállításuk során, szigorú minőségbiztosítási ellenőrzésen estek át. A termékek és a gyártás minden paramétere lehetővé teszi, hogy 10 év garanciát biztosítsunk minden Emile Henry termékre. Ez a kimagasló garanciaidő normál, otthoni használat körülményei között-, az összes kezelési útmutatást betartva minden gyártási-, és minőségi problémára vonatkozik.

A kézi gyártásból fakadóan, kisebb eltérések előfordulhatnak a kidolgozásban, ezek azonban semmilyen módon nem befolyásolják a minőséget, vagy a használati értéket.

 

Emile Henry – 1850 óta egyet jelent a kiemelkedő minőségű kerámia edényekkel. A világ több mint 50 országában hivatásos szakácsok és otthonsütők egyaránt nagyra értékelik az Emile Henry eszközök formáját, színeit, egyszerű és mégis végletekig kidolgozott részleteit, és nem utolsósorban a bennük készült ételeket. Az egyes edények nem csak küllemükben, és az elért sütési-főzési eredményben elsőrangúak, de kimondottan könnyű és élvezetes a használatuk. Anyaguk rendkívül ellenálló, tisztíthatjuk mosogatógépben, használhatjuk mikrohullámú sütőben, szélsőséges hőmérsékleti körülmények között.

Tekintse meg az Emil Henry kínálatát a Natur Projekt webshopban.