Vissza

Párizsi baguette

Fedezze fel a saját, ropogós és friss baguette sütésének örömét! Egyszerű használat: csak behelyezi a tésztát a formába, ráteszi a fedőt és beteszi a sütőbe. A bordázatnak köszönhetően, a tészta nem ragad a formába, a hőálló kerámia és a domború fedő ideális páratartalmat biztosít a sütés során, így Ön tökéletes baguette-et tud sütni.

Hozzávalók (három baguette-hez):

 

 

Melegítse fel a vizet körülbelül 40 fokra. Keverje össze a lisztet, sót és élesztőt egy keverőtálban, öntse rá a vizet, majd dagassza 5 percig, amíg a tészta szépen összeáll.
Takarja le a dagasztó edényt egy konyharuhával és hagyja kelni 40 percig szobahőmérsékleten. Ezután intenzíven dagassza át újra a tésztát, hogy eltávozzon belőle az összes széndioxid. Ezután ossza a tésztát háromfelé. Formázzon mindhárom tésztából vékony hengereket, amelyek kissé hosszabbak, mint a sütőforma vájatai.
 
 

Lisztezze be a sütőforma alját és helyezze a hengerekké sodort tésztákat mindhárom mélyedésbe. Takarja le a sütőforma fedelével és hagyja kelni szobahőmérsékleten 20 percig.

Ezután szórjon vízpermetet a baguette-ek tetejére, de ügyeljen rá, hogy a víz ne folyjék a tészta és a sütőforma közé, különben sütés közben beleragad a tészta a formába. Ezután vágja be mélyen a tészta tetejét hosszanti irányba, majd süsse 25 percig 250 fokon előmelegített sütőben. A sütési idő végén vegye le a sütőforma fedelét, és pirítsa a baguettek tetejét 2 percig.

 

Tipp: ha még hagyományosabb külsejű baguettet szeretne, sütés előtt kissé lisztezze be a hengerek felületét.