FB pixel

Hagyományos olasz pizza

Elkészítési idő 1,5 óra  
Sütési idő 20 perc  
Nehézségi szint Könnyű  
Hozzávalók
  • 240 g víz
  • 2 teáskanál só
  • 450 g finomliszt (BL55)
  • 20 g friss élesztő
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál morzsolt oregánó

Javasolt eszközök, gépek:

Tészta dagasztásához az Ankarsum Assistent gépet ajánljuk. 

Elkészítés:

100 ml kézmeleg, tisztított vízbe morzsoljuk el az élesztőt, tegyünk hozzá egy kiskanál lisztet és hagyjuk felfutni 10-15 perc alatt. Az összes hozzávalót ezután tegyük az Ankarsrum Assistent Original dagasztó táljába és dagasszuk meg a tésztát 4-6 perc alatt. Ezután hagyjuk a tésztát érni 40 percig letakarva szobahőmérsékleten.

Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, kb. 1 cm vastagra. Ízesítsük a kívánt feltétekkel, majd kb. 20 perc alatt süssük meg sütőben, 200 fokon, sütőkövön. Jó étvágyat hozzá!