A malomházról

Malomház, a természetesség igényével

 

Fontosnak tarja, hogy malma természetes anyagokból készüljön?

Tudatosan törekszünk arra, hogy az ember által előállított, mesterséges anyagok használatát rendkívül alacsonyan tartsuk, főleg azokon a részeken, melyek a liszttel találkoznak.

A malomház a kiváló kézműves mesterek munkáját dicséri, akik a legjobb minőségű tömör bükkfából készítik ezt az igazán fontos és tetszetős alkatrészt. A természetes méhviaszkezelés segít megőrizni, illetve tovább javítani a gyönyörű erezetű fa minőségét.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tömör fa tökéletes hangelnyelő, így az őrléskor jelentkező zaj jelentősen lecsökken. Minél vastagabb a fa, annál jobban elnyeli a hangot!

Mivel különböző ízlésűek vagyunk, így a malmok formája sem lehet egyforma. Kínálatunkban megtalálhatóak különböző méretű kerek formák illetve a szögletes malmok egyaránt elérhetőek.

Miért tömör bükkfa?

A fa egy élő szerves anyag, amely nagy szerepet játszik emberiségünk történelmében. Ez a csodálatos anyag a természet része, mely tökéletes alternatíva szintetikus világunkban. 

A legfrissebb kutatások bebizonyították, hogy a természetes tömörfa felületén a baktériumok nehezebben tudnak elszaporodni.

A fa antisztatikus, ami a legjobb megoldás a szállópor ellen

A malmoknak rendkívül könnyű a karbantartása, hiszen felületük könnyen kezelhető. A tömörfa felület nagy előnye, hogy sok éves használat után is felújítható, így az „olyan, mint az új” érzés örökké garantált! Kisebb sérüléseket (karcolások, horpadások) egy finom csiszolóvászon segítségével egyszerűen eltávolíthatunk, majd természetes méhviasz segítségével konzerválhatjuk a megújult külsőt.

A fa – az ökológiai statisztikák győztese

A fa a megújuló energiaforrások közé tartozik. A könnyű megmunkálás és a relatív alacsony megmunkálási energiaigény szintén fontos szerepet játszik az ökológiai értékelésben.

A Salzburgi Malmok háza egy előre méretre vágott farönkből készül (marással, fúrással, gyalulással), így nincsenek illesztések, ragasztások. Összehasonlítva más, pl. rétegelt lemez anyagokkal, a tömör fa szerkezete a gyártás során sem mechanikailag, sem vegyileg nincs változtatva.

Egy igazi élmény a természet és a természetesség szerelmeseinek!